Rekacija saigračica na povredu kapitena (Starsport)
Rekacija saigračica na povredu kapitena (Starsport)

Drugi set smo počele sa suzama u očima, nismo se tada bavile odbojkom

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.22. | 14:54

Odbojkašice Uba žestoko pogodila povreda kapitena Ljiljane Ranković

Veoma teško je bilo prisustvovati sceni koja se dogodila u završnici prvog seta sinoć na Banjici. Igračica koja je tokom karijere imala previše problema sa povredama, ostala je na terenu da leži sa bolnom grimasom... Saigračice su se držale za glavu dok se ona pridržavala za koleno. Zabrinuti izrazi lica bili su čak i kod protivnica.

Nisu Ljiljanu Ranković slomile ni sve one povrede u prošlosti, pa neće ni ova. Ali, odmah se videlo koliko joj je teško palo što neće pomoći ekipi da dođe do trofeja. Ub je izgubio četvrtu utakmicu u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde, sada je rezultat 2:2, a peti susret se igra u ponedeljak na njihovom domaćem terenu.

Izabrane vesti

"Sigurno da je ta povreda Ljiljane Ranković u prvom setu uticala u mnogome na dalji ishod meča. Ne kažem da bismo sa njom sigurno pobedili, daleko od toga, ne umanjujem pobedu Crvene zvezde. Bila je izuzetna i napadački i blokerski, taktički drugačije postavljena igra", izjavila je trener Uba Marijana Boričić. "Međutim, mi smo drugi set počeli sa suzama u očima, u tom periodu uopšte nismo bili prisutni. Nismo se bavile odbojkom i to se videlo. Zato je taj set bio onako ubedljiv".

Tokom cele sezone, a posebno na ovim poslednjim utakmicama, najveća sigurnost je bila upravo u rukama Ljiljane Ranković. Predvodila je tim kao pravi kapiten i nijednog trenutka nije posustajala. Juče je ostatak meča odgledala sedeći iza klupe, navijala je iz sve snage, ali i često brisala suze.

"Veoma je teško igrati u ovakvoj atmosferi i bez najboljeg igrača, kapitena i najboljeg primača servisa. Mislim da nas je mnogo poremetio prijem servisa, nismo držali kao što je bilo u prethodnom delu plej-ofa i to je znatno uticalo. Svakako hoću da čestitam mojoj ekipi što je i u takvoj situaciji uspela da odigra pet setova, da ima neizvestan meč, ne i kvalitetan. Napravili smo ogroman broj grešaka, a pogotovo smo imali servis greške. Čini mi se da su mi rekli 34 greške, od toga 21 iz početnog udarca. U takvim uslovima je nemoguće da se igra, i da se pobedi. Mi moramo da probamo da se saberemo, da zaboravimo na tu povredu i da verujemo da i bez Ljilje možemo da odigramo jedan kvalitetan meč, da smanjimo greške, igramo našu igru, pa ko bude bolji", podvukla je na kraju emotivnog izlaganja Marijana Boričić.


tagovi

ŽOK UbŽOK Crvena zvezdaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara